top of page
  • Forfatterens bildeKatrin

Hud & Mentalhelse

Oppdatert: 17. sep. 2020

Vi lever i en stresset verden som ikke bare påvirker vårt indre, men også huden vår.

Det vi alle har til felles er at vi alle har sinn og vi alle har hud.

Det er veldig viktig at vi holder både mentale helsen og fysiske helsen i god form, fordi det er et ubestridelig bånd mellom sinn og hud.

Vi vet at når vi ser i speilet i stress perioder, ser vi at huden vår har en tendens til å se mindre sunn ut enn vanlig. Så det er ingen overraskelse at studier har funnet en sammenheng mellom vår mentale helse og hudens helse.

Når vår mentale helse er dårlig, svekkes nøkkelfunksjonene i kroppen. Der er inkludert immunforsvaret vårt, og huden vår finner det vanskeligere og vanskeligere å holde seg naturlig.

Eksperter innen både hud og psykologi har funnet ut at psykiske helsemessige forhold bidrar direkte til hudproblemer. For eksempel blir hudsymptomer som kviser, rødhet og tørr hud lett utløst eller forverret av følelsesmessig stress. Studier har også funnet at personer med visse hudsykdommer er betydelig mer utsatt for å ha psykiske lidelser som mye stress, angst eller depresjon.


Jeg selv har opplevet dette.

For noen år tilbake kom der en periode som gradvis blei vanskeligere og vanskeligere for meg å kontrollere og jeg begynte å stresse ganske mye i hverdagen. I den perioden oppdaget jeg at min hud forandrede seg mye. Jeg blei veldig rød, tørr og fikk blemmer på det ene kinnet, som ikke ville gi seg. Jeg så ganske fort at dette så ut som Rosacea. Etter noen uker gikk jeg til legen og fikk det bekreftet. Jeg hadde fått Rosacea ut fra mye stress.

Nå måtte jeg være veldig forsiktig med alle produkter og hva jeg brukte på huden min. Jeg måtte få kontroll over tankene mine og redusere stress. Med god hjelp, litt forandringer i livet og at ta bedre vare på meg selv, fikk jeg det til å roa det litt ned.

Men Rosacea er ikke en sykdom som kan bli kurert, den er kommet for å bli og jeg sleit med å holde nede rødmen i ansiktet.


Når jeg fant Dr.Dennis Gross skincare var jeg litt skeptisk men bestemte meg for å prøve. Det angrer jeg ikke på! De er de beste produktene jeg har vært bort i. Jeg er mye mindre rød i huden, jeg er ikke tørr, jeg får ikke de blemmene lenger ut av ingenting. Selvfølgelig er jeg ikke 100% perfekt hele tiden, jeg er jo menneske, så hvis jeg glemmer meg litt ut og stresser eller lar ting påvirke meg for mye da kommer de Rosacea symptomene MEN det er mye mye mindre en før og jeg kan gjøre noe med det med engang og det tar kort tid å få huden bra igjen.Her er det noen punkter som du kanskje kan ta til deg.

- Du er ikke alene

Mental helse og fysisk helse, er noe alle må forholde seg til og jobbe med. Begynn med å innse at du fortjener å føle deg bedre, og at det er en million andre mennesker i denne verden som er akkurat i samme spor som du.

- Vær snill mot deg selv

Ta deg tid hver dag til å puste - bruk Mindfulness for å la deg sentrere deg selv. Ta vare på kroppen din; gjennom sunn mat, mild trening, god hudpleie og positive mentale påvirkninger. Sørg for at du for ditt daglige Tran og vitamin D.

- Opprettholde god hud i tider med stress

Huden vår føler presset av stress på samme måte som resten av kroppen vår. Derfor er det bra at beholde god hudrutine for å holde huden under kontroll.

Mine rutine:

Kveld:

-Fjerne sminke med Alpha Beta Cleansing gel, vask av med klut eller svamp.

-Alpha Beta serviett

-Serum

-Øyekrem

-Ansiktskrem

Morgen:

-Vaske ansiktet med Alpha Beta Cleansing gel, vask av med klut.

-Serum

-Ansiktskrem

-Sminke

- Hold deg hydrert

Det er så vanlig i våre travle liv å glemme å drikke vann, og det er enda vanskeligere å gjøre når vi er under stress eller føler oss ikke heilt i form. For å redusere sjansen for oppblussing, spesielt i kviser, tar du sikte på å drikke minst 2 liter vann om dagen. Og hvis du syns vanlig vann er for kjedelig, kan du sette noen sitrone eller appelsin skiver i drikkeflasken, eller sikte på å drikke mer urtete hele dagen. Det hjelper meg og å ha en flaske eller glass jeg liker ;)

- Få bra søvn

Når vi er under press, er det ofte mye vanskeligere for oss å få en god søvn. Men søvn er viktig for et sunt immunforsvar. Immunsystemet fremmer velvære ved å bekjempe infeksjoner og opprettholde sunn hud. Mens vi er i drømmeland, jobber kroppene våre hardt med å reparere og revitalisere hudcellene. Jeg anbefaler atmobiltelefoner og andre fristende elektroniske enheter er ute av soverommet.

- Trene regelmessig

Trening er en fin måte å rydde tankene våre og av-stresse. Det er også fantastiskt for huden vår. Trening trenger ikke å ta lang tid eller være hektisk, det er nokk å gå en rask spasertur. Du kan også finne kreative måter å tilpasse trening i den travle timeplanen, for eksempel å gå eller sykle til jobb.

- Spis godt og sunt

Dette er åpenbart, men uttrykket ´´du er hva du spiser´´ kunne ikke vært mer relevant for huden vår når vi er i tider med stress. Når vi føler oss ikke heilt bra, har vi fleste mer lyst på noen matvarer som ikke er sunne. Erstatt de matvarene med naturlig søt mat, som frukt og grønnsaker, bær eller noe du liker som er et betre alternativ for kroppen, huden og helsen generelt.

Disse strategiene er velkjente, og skal gjentas igjen og igjen. De er de beste naturlige rettsmidler for hele kroppen, huden og vår mental helse.

Hvis du fortsatt er usikker på hvordan du kan opprettholde sunn hud, kom innom, ring oss eller bestill time online for din gratis hudkonsultasjon.


Ikke miste håpet. Livet skjer, vi må bare være obs på hvordan vi reagerer på det.

Begynn prosessen med litt kjærlighet for deg selv ved å elske huden din.


Katrin115 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle